Dichtheidstest op constructiedelen

Soms dient niet een volledig gebouw getest te worden. In sommige gevallen is het testobject slechts een deel van een gebouw. Mogelijks dient slechts een deel van een wand getest te worden. Of heeft uw vragen bij de inbouw van het schrijnwerk.

Tevens kunnen wij de luchtdoorlatendheid bepalen van een bouwmateriaal door het uitvoeren van een lokale test.

Een methode die wij ook kunnen toepassen voor u is de mock-up test. Het betreft hier een indicatieve test op een reeds volledig afgewerkt deel van de constructie.

Concreet betekent dit dat het constructieproces van een bepaald deel van uw werf wordt afgewerkt van A tot Z. De luchtdichtheid van dit deel van de constructie is dan een goede maatstaf voor het uiteindelijke resultaat van het volledige project.

Bij een mock-up test kunnen we op de mock-up een test uitvoeren, waarna wij een representatieve indicatie kunnen geven van hoe het gebouw uiteindelijk zal presteren.

Als u zich afvraagt wat de luchtdichtheid is van het schrijnwerk, kunnen wij dat voor u testen. Ook kunnen wij de inbouw van het schrijnwerk meetesten. Graag komen wij kijken op de werf wat wij voor u kunnen betekenen. Wij hebben ervaring met grote hoeveelheden testen. Zo hebben wij op een nieuw ziekenhuis meer dan 100 ramen getest op de luchtdichtheid van de inbouw. Wij kunnen de testen op hoge drukken uitvoeren.

Van sommige bouwmaterialen is de luchtdichtheid niet gekend. Zeker eenmaal ze verwerkt zijn in de schil kan de luchtdichtheid immers sterk verschillen van de theoretische waarde (bijvoorbeeld door aanwezigheid van voegen). Wij kunnen testen uitvoeren om luchtdichtheid te bepalen, zowel in labo-omstandigheden als bij reeds bestaande constructies.Door deze test kan bepaald worden of extra ingrepen in de bouwfase nodig zijn om de vooropgestelde luchtdichtheid te halen.

Luchtdichtheidsttest bouw op betonstenen