Een blowertest voor EPB

Als u een blowertest, ook wel blowerdoortest genoemd, wilt laten uitvoeren, zit u goed bij Thermodetect uit Beervelde. De luchtdichtheid van de gebouwschil heeft een grote invloed op de berekening van het E-peil in het EPB. Door een blowerdoortest voor EPB te laten uitvoeren, kunt u een verbetering van zelfs meer dan 10 E-punten behalen (ten opzichte van de waarde bij ontstentenis). Om een goede luchtdichtheid van uw woning in rekening te kunnen brengen, moet het bewijs van de luchtdichtheid geleverd worden met behulp van een blowerdoortest. Wilt u weten wat de voordelen zijn van een blowerdoormeting? Lees dan snel verder!

EPB luchtdichtheidsmeting voor blowerdoor

Een blowertest laten uitvoeren is uiterst interessant

Het is zeker interessant om een blowerdoormeting uit te voeren als:

– Het gebouw zonder blowerdoortest boven de maximale E-peilgrens komt.

  • Door het invoeren van de betere (gemeten) waarde in de EPB-berekening zakt het E-peil.
  • Als het E-peil hierdoor onder de maximumgrens zakt, wordt een (soms hoge) boete vermeden.

– Het gebouw door het uitvoeren van de blowerdoortest met een betere luchtdichtheidswaarde op of onder de subsidiegrens uitkomt.

  • U kunt dan aanspraak maken op subsidies en/of korting krijgen op uw onroerende voorheffing.

Er zijn dus meerdere situaties waarin het verstandig is om ons ervaren team in te schakelen voor het uitvoeren van een blowerdoortest. Wij beschikken over jarenlange ervaring in blowerdoor en voeren als ervaren luchtdichtheidsexpert deze blowertest dus met de grootste precisie uit.

De voordelen van een blowerdoormeting

Het uitvoeren van een blowerdoortest brengt heel wat voordelen met zich mee. Als u een blowerdoormeting laat uitvoeren, weet u meteen hoe het zit met de luchtdichtheid van uw pand. Een betere luchtdichtheid van het gebouw zorgt – naast een beter resultaat in het EPB – tevens voor:

  • Een beter geluidsisolatie

  • Een beter binnenklimaat

  • Minder uitdroging van binnenlucht

  • Een lager energieverbruik voor verwarming

Wacht dus niet langer en schakel ons bedrijf dat gespecialiseerd is in blowerdoor zo snel mogelijk in voor het uitvoeren van een blowerdoortest. Na de blowerdoormeting ontvangt u van ons een compleet verslag met de resultaten van de blowertest.

Wat zijn de voorwaarden voor een blowerdoortest voor EPB?

Blowerdoormetingen moeten in heel België overeenkomstig met de NBN EN 13829:2001 uitgevoerd worden. De norm NBN EN 13829:2001 laat echter nog verschillende varianten toe en is ook niet op alle vlakken eenduidig. De drie gewesten van België hebben daarom gezamenlijk een aantal aanvullende specificaties vastgelegd die gerespecteerd moeten worden opdat een luchtdichtheidsmeting in het kader van een EPB-aangifte erkend kan worden. Thermodetect is erkend voor het uitvoeren van luchtdichtheidsmetingen in de drie gewesten. U schakelt ons dus met een gerust hart in als u een blowertest wilt laten uitvoeren.

Erkend door een kwaliteitskader

Vanaf 1 januari 2015 mogen voor EPB in Vlaanderen enkel nog luchtdichtheidsmetingen worden gebruikt die uitgevoerd zijn conform STS-P 71-3 ‘Luchtdichtheid van gebouwen – luchtdichtheidsmeting’. Dat houdt onder andere in dat de meting enkel uitgevoerd mag worden door luchtdichtheidsmeters die erkend zijn door een kwaliteitskader. Om erkend te worden, moeten de uitvoerders van dergelijke luchtdichtheidsmetingen ingeschreven zijn, over de nodige theoretische en praktische kennis beschikken én een minimale ervaring kunnen aantonen. Thermodetect is erkend voor het uitvoeren van luchtdichtheidsmetingen volgens STS-P 71-3.

Wij vragen graag een conformiteitsverklaring voor u aan

Als u een blowerdoormeting wilt laten meerekenen in uw EPB-aangifte, is het belangrijk dat deze beschikt over een conformiteitsverklaring. Dit attest verklaart dat de meting volgens de STS-P 71-3 gebeurd is. Deze verklaring bevat een identificatiecode die ingevuld kan worden in de EPB-software. Wij kunnen deze conformiteitsverklaringen voor u aanvragen.

Laat zo snel mogelijk een blowerdoortest uitvoeren

U heeft er dus alle voordeel bij om een blowerdoortest te laten uitvoeren. Wij controleren de luchtdichtheid zodat u de opgespoorde lekken kunt bijwerken die tijdens de blowertest aan het licht kwamen. Een blowerdoor levert u immers een effectieve energiebesparing op. Wilt u een afspraak maken voor een blowerdoortest? Neem dan gerust contact met ons op. U bereikt ons telefonisch via 09 236 53 06 of door een e-mail te sturen naar info@thermodetect.be. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u langs voor het uitvoeren van een blowerdoortest.

U heeft er dus alle voordeel bij een blowerdoortest te laten uitvoeren. Wij controleren zo de luchtdichtheid en indien nodig kan u de opgespoorde lekken bijwerken. Het levert u immers een effectieve energiebesparing op.

Wenst u ook een blowerdoortest voor EPB? Contacteer ons